Τα πιο γευστικά και υγιεινά κριτσίνια που δοκιμάσατε ποτέ!

Τα κριτσίνια είναι πλέον κάποια από τα πιο δημοφιλή παρασκευάσματα, εδώ, στην Ελλάδα. Δανεισμένα από την Ιταλική κουζίνα, λεπτά, ελαφριά, τραγανά αλλά και γευστικά. Τα κριτσίνια αποτελούν ένα ιδανικό snack.  Με μία τεράστια γκάμα για να επιλέξει κανείς, μπορεί κανείς να βρει αναμφισβήτητα κάτι που να ταιριάζει στο γευστικό του και διατροφικό του γούστο. Γλυκά, αλμυρά, με διάφορες επικαλύψεις αλλά και γεμίσεις. Η ποικιλία τους αυξάνεται διαρκώς και δεν έχει τελειωμό. Σε συνδυασμό με ευφάνταστες και γευστικές σάλτσες ή πατέδες για βουτήματα. Στα αρτοποιεία-ζαχαροπλαστεία Σπύρου διαθέτουμε τουλάχιστον 30 διαφορετικά είδη κουλουριών  και κριτσινιών.

Σε αυτό το μικρό αφιέρωμα στα πολυαγαπημένα μας κριτσίνια θα σας παρουσιάσουμε μερικά από τα αγαπημένα μας κριτσίνια, συνοδευόμενα από φωτογραφίες  τους μέσα από τα καταστήματά μας καθώς και από τι συστατικά είναι κατασκευασμένα. Είναι καλό να ξέρουμε τι καταναλώνουμε και να προσέχουμε τη διατροφή μας χωρίς παράλληλα να στερούμαστε τη καλή γεύση. Τα κριτσίνια μας συνδυάζουν όλα τα παραπάνω. Αποτελούν μια υγιεινή επιλογή, όντας φτιαγμένα με αγνά υλικά, συνδυάζοντας παράλληλα μια ασυναγώνιστη γεύση.

 

1ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΚΡΙΤΣΙΝΙ

ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΟΚΤΑΣΠΟΡΟ ΜΠΥΡΑΣ

Ένα μοναδικό κριτσίνι, με ιδιαίτερη γεύση. Ένα κριτσίνι για εκλεπτυσμένα γούστα. Ιδανικό να συνοδευτεί με κάποια sauce τυριού η με κομματάκια τυριού γκούντα, ακόμα και φέτα. Εξισορροπημένα αλμυρό και δυνατό.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

  • Αλεύρι οκτάσπορο
  • Αλεύρι ζαχαροπλαστικής
  • Λάδι
  • Μπύρα
  • Baking powder
  • Αλάτι

DÉCOR:

  • Νιφάδες καλαμποκιού
  • Σουσάμι
  • Μαυροσούσαμο

ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΜΠΥΡΑΣ:

  • Χάρη στη μπύρα αποκτάει κανείς δυνατότερα οστά.
  • Η μπύρα δυναμώνει τη καρδιά.
  • Η μπύρα κάνει καλό στα νεφρά.
  • Ότι εμπεριέχει μπύρα, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών στον οργανισμό και μειώνει το κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ευεργετικές δυνατότητες της μπύρας:

http://www.iefimerida.gr/

 

2ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΚΡΙΤΣΙΝΙ

ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ

Κριτσίνι που γλυκίζει, ελαφρύ, πολύ θρεπτικό snack, χορταστικό. Ιδανικός συνδυασμός, να βουτηχτεί σε sauce γιαουρτιού.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

  • Αλεύρι Βρώμης
  • Αλεύρι ζαχαροπλαστικής
  • Παντζάρι
  • Ζάχαρη
  • Λάδι Βούτυρο
  • Baking Powder
  • Αλάτι
  • Λίγο ζάχαρη
  • Σκόρδο

DÉCOR:

  • Νυφάδες βρώμης
  • Σουσάμι

ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ

  • Το παντζάρι περιέχει βητακυανίνη που είναι μία ισχυρά αντιοξειδωτική ουσία.
  • Το παντζάρι αναστέλλει τη δημιουργία καρκινικών κυττάρων στο στομάχι, το έντερο, τους πνεύμονες, και το νευρικό σύστημα.
  • Το παντζάρι περιέχει κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, θείο, ιώδιο, σίδηρο, χαλκό, αλλά και ίχνη από σπάνια μέταλλα, όπως ρουμπίνιο και κάσιο.
  • Το παντζάρι εξισορροπεί τα επίπεδα χοληστερόλης.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ευεργετικές ιδιότητες του παντζαριού:

https://medlabgr.blogspot.com/2012/02/blog-post_12.html

 

3ο  ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΚΡΙΤΣΙΝΙ

ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΑΛΕΥΡΟ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

  • Αλεύρι χαρουπιού
  • Λάδι
  • Κρασί
  • Baking Powder
  • Αλάτι
  • Ζάχαρη
  • Μαγειρική σόδα
  • Χυμός πορτοκάλι

 

ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΧΑΡΟΥΠΙΟΥ

  • Το χαρούπι βοηθάει να θεραπευτούν τα συμπτώματα βρογχικού άσθματος και γενικότερα θεραπεύει τον βήχα.
  • Το χαρούπι θεραπεύει τη διάρροια.
  • Το χαρούπι ανακουφίζει τους στομαχικούς ερεθισμούς.
  • Τι χαρούπι ενισχύει τη λίμπιντο.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ευεργετικές ιδιότητες του χαρουπάλευρου:

http://www.enallaktikos.gr/ar6479el_oi-therapeytikes-idiotites-toy-xaroypioy.html

 

4ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΚΡΙΤΣΙΝΙ

ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΠΙΤΣΑΣ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

  • Αλεύρι καλαμποκιού
  • Αλεύρι 70%
  • Baking Powder
  • Μαγειρική σόδα
  • Αλάτι

ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟΥ:

  • Το καλαμποκάλευρο έχει αντιοξειδωτική δράση.
  • Το καλαμποκάλευρο περιέχει ασβέστιο το οποίο ενισχύει ολόκληρο το σκελετικό σύστημα.
  • Περιέχει κάλιο που συμβάλει στην ομαλή λειτουργία της καρδιάς και του νευρικού συστήματος.
  • Περιέχει φώσφορο που κάνει καλό στα νεφρά.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ευεργετικές ιδιότητες του καλαμποκάλευρου:

https://petromylos.com/ofeli-apo-kalampokalevro/